Junior

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
10 - 12 år (4.-6.klasse)
Mødedag/tid: 
Sommer: Onsdag, 17:15 - 19:30; Vinter: Onsdag, 18:00 - 19:30
Ledere: 
Torbjørn Aggernæs
Thomas Lunøe Holmboe
Junior forside

Juniorer

Sommeren

Om sommeren er der fast mødetid fra kl. 17.15 til 19.30. I denne periode sejler vi i vores 13 optimistjoller. Sejlsæsonen (sommeren) starter med standerhejsningen, der traditionelt ligger første weekend i maj måned og varer indtil efterårsferien, normalt i oktober måned.

Til søs

Vi starter med at sejle inde I havnen, efterhånden som de nye juniorer får færten af det at sejle, og de gamle genfinder deres kundskaber begynder vi så småt at sejle ud på havet foran havnen. Vi prøver at få børnene hurtigts muligt uden for havnen, så det sker normalt til 3 eller 4 sejlgang.

Juniorerne kommer for det meste til at sejle to og to da vi på den måde nemmere kan holde øje med spejderne, og det er nemmere for dem at trække sig fri, hvis de ligger inde mellem pælene. Vi opfordre dog altid juniorerne til at sejle alene hvis de har lyst, og hvis der er joller nok.

Vores primære formål er at hygge os og få en ide om hvordan det er at sejle en båd, så vi træner ikke hardcore sejlteori og deltager ligeledes ikke i kapsejladser.

Hvert år afholder vi mand-over-bord øvelse, samt kæntrings øvelse, for at børnene ved hvad de skal gøre i sådan et tilfælde. 

Sommerlejr

Vi tager på sommerlejr sammen med minierne, hvor det typisk er på en centerlejr på sjælland. Det er altid hyggeligt at tage på disse lejre, da vi møder mange andre spejdere. Og børnene lærer et hav af nye ting, da de skal lave alt de praktiske for eksempel som rengøring af toiletter, hugge brænde og lave mad over bål.

Vinteren

Om vinteren afholdes der møder hver onsdag kl. 18.00 – 19.30. Vi laver normalt nogle små forløb, som juniorerne kan få et mærke for at gennemfører. Møderne afholdes primært i patrulje strukturen, så det er patruljen der sammen skal løse opgaven.

Optimistjollerne

Vi råder over 13 optimistjoller I vores flåde. De er af lidt ældre dato og derfor ikke hvad de har været. Men vi har klaret os fint med dem indtil videre, og da de ikke skal bruges som kapsejladsbåde går det jo nok endda. Alle jollerne er malet røde, så de er nemme at genkende.

Derudover har vi en aluminiumsjolle med en 30 Hk motor som ledsagebåd, som vi deler med Rungsted Roklub.